Pod kuk bb, 85320 Tivat  +382 32 672 262
ME EN RU

Za još blistaviji osmijeh

Nudimo: Anti-aging stomatologiju, bijeljenje zuba Zoom lampom, bijeljenje zuba Vacuum former aparatom, nakit za zube.

 

ANTI-AGING STOMATOLOGIJA

Našim pacijentima nudimo aplikaciju hijaluronske kiseline kao završna faza stomatološkog tretmana. Kombinacijom stomatoloških procedura i ubrizgavanjem hijaluronske kiseline moguće je postići kompletnu rehabilitaciju orofacijalne regije sa visokim estetskim rezultatima.

Indikacije u stomatološkoj praksi za ubrizgavanje hijaluronske kiseline:

-    marionetske linije (nastale usljed smanjenja vertikalne dimenzije lica),

-    dento-skeletne profilne diskrepance manjeg stepena (klasa 2, klasa 3),

-    asimetrije usana (genetske i stečene),

-    volumen i kontura usana (nastale usljed atrofije u dentoalveolarnoj regiji),

-    nazolabijalne brazde,

-    „pušačke bore” u regiji iznad gornje usne,

-    hipotrofični ožiljci.

 

BIJELJENJE ZUBA ZOOM LAMPOM

Ponuda oralne estetike, odnosno izbjeljivanja zuba je široka, ali Zoom lampa predstavlja najbrži i najefikasniji tretman za izbjeljivanje zuba. Snježno bijeli osmijeh mogu imati svi koji to žele, bez štetnog efekta i to za samo 30 minuta.

Zoom lampa djeluje tako da izbjeljuje gleđ od uticaja kafe, čaja, duvana ili crnog vina bez oštećenja, i to na period od godinu dana ili duže, ukoliko se primjenjuje pravilna oralna higijena. Zubi koji su izbjeljivani Zoom lampom nikada neće biti tamni kao prije tretmana. Primjena Zoom UV lampe potpuno je bezbolna, a prema sprovedenim istraživanjima, smanjuje osjetljivost zuba za 67%.

O efikasnosti Zoom lampe govori i sljedeće: preparati namijenjeni privatnoj upotrebi izbjeljuju maksimalno 6 nijansi za 7-14 dana, razni gelovi izbjeljuju do 4 nijanse za oko 30 dana, dok pasta za izbjeljivanje daje jedva vidljive rezultate - do dvije nijanse za jedan mjesec ili duže.

Uz tretman Zoom lampom, Dentalux poklanja folije koje se mogu koristiti nakon nekog vremena, kod kuće, za još bjelji i sjajniji efekat!

 

BIJELJENJE ZUBA VACUUM FORMER APARATOM

Nakon uzimanja otisaka vilica, u ordinaciji se izrađuju folije za zube, koje služe kao nosači gela za izbjeljivanje. Izbjeljivanje se zatim vrši u kućnim uslovima. Pacijent nakon kratkotrajne obuke od strane stomatologa, veoma lako sam izbjeljuje svoje zube, noseći foliju u koju se nanese gel, nekoliko sati dnevno. Proces izbjeljivanja jedne vilice traje između 10-15 dana.

Ova je tehnika relativno jednostavna, a u finansijskom smislu pristupačnija od laserskog izbjeljivanja. Rezultati nastupaju postepeno i dugo traju. Za vrijeme izbjeljivanja neophodna je apstinencija od pušenja i konzumiranja prebojenih napitaka: kafe, čaja, tamnih gaziranih pića, crnog vina... Nakon izbjeljivanja i stabilizacije boje zuba potrebno je zamjeniti sve vidljive plombe ukoliko njihova boja više ne odgovara boji izbjeljenih zuba.

 

NAKIT ZA ZUBE

Nakit za zube popularan je naročito među mlađom populacijom. U pitanju je laka i brza ugradnja nekog blistavog ornamenta na površini zdravog zuba. Najčešći izbor pacijenata su svjetlucavi cirkoni, dok oni koji su spremni platiti više biraju drago kamenje, zlato i platinu.

Oni koji se odluče za ovu vrstu nakita, trebalo bi više vremena da posvete oralnoj higijeni, jer se hrana lakše zadržava u okolini ukrasa pričvršćenih na zubima. Nakit za zube može trajati od 6 mjeseci do godinu dana, poslije čega sam otpadne ili ga, na insistiranje pacijenata, otkloni stomatolog.

Ovakvo ukrašavanje osmijeha nije novina, jer su žad na zubima nosile još drevne Maje kao simbol višeg statusa. Sličan način uljepšavanja osmijeha primjenjivali su i u starom Egiptu gdje su posebne zanatlije izrađivale čitave proteze sa ukrasima od dragog kamenja.